Духовки електричні настільні
Духовки електричні настільні - дуже популярний прилад для приготування і розігрівання страв як вдома, так і на роботі і на дачі. Відрізняються розмірами, кількістю листів , освітленням, наявністю конвекції і вертіла - гриль, матеріалом виготовлення зовні і зсередини і, природно, квітами.
Духовки з невеликою потужністю будуть якісно і недовго запікати страви.
Наявність вертіла не обов'язково, так як зазвичай їм користуються один раз або не користуються взагалі.
Хоча напористі кухарі можуть часто користуватися рожном - гриль.
Освітлення всередині духовки це приємне доповнення, але це відіб'ється на ціні пристрою.
Конвекція - це звичайний металевий вентилятор, який створює рух повітря всередині духовки. Його придумали для усунення ефекту пригорання знизу або зверху, коли тени для прожарювання розжарюються і припекают найближчу до них бік страви. В принципі за допомогою вентилятора ця проблема вирішується, але це чомусь сильно позначається на ціні пристрою. І духовки без вентилятора так само дуже добре готують потрібні страви. Є думка , що з тієї сторони , де встановлений вентилятор, відбувається насичення кисню в духову шафу. А кисень - це горіння. І страви можуть сильніше пропікається з тієї сторони, звідки дме конвекція. Або навіть пригорати.
Існують трохи духовок до яких зверху прибудована плитка з двома або трьома конфорками у вигляді млинців.
Таке рішення потрібно виключно для економії місця. Так як зручніше буде мати окремо плитку і окремо духовку. В ціні економії немає . Духовки з млинцями коштують набагато дорожче духовок без млинців.
З приводу якості духовок хотілося б сказати, що не залежно від ціни, всі вони працюють якісно , справно і пропекают страви до глибини практично завжди.